Dětské golfové tréninky 2023

Golf Club Hořehledy si dlouhodobě za jeden z prioritních cílů své činnosti již v roce 2006 vybral podporu mládeže, základem naší práce s dětmi jsou pravidelné tréninky, organizace turnajů, rozvoj znalostí golfové hry a jejích pravidel, to vše pod vedením kvalifikovaného trenérského týmu. Výuku vedeme vždy v souladu se schopnostmi a možnostmi dítěte, s ohledem na jeho věk. Zároveň si velmi ceníme spolupráce mezi dětmi, rodiči a trenéry, která se odvíjí od vzájemné důvěry a otevřenosti. Již od roku 2006 si pravidelné dětské tréninky drží popularitu a poslední roky je navštěvuje přes 50 dětí, členů našeho klubu.

V dětském golfovém oddíle neučíme mládež jen samotné golfové hře, ale i pravidlům a pochopení systému sportu. Orientujeme se na celkovou pohybovou motoriku u nejmenších a na aspekty fair play, morální hodnoty nebo spolupráci u starších. Vždy se snažíme najít přímou souvislost mezi sportovním soutěžením a normálním životem.

V letošním roce zahajujeme venkovní dětské tréninky 3. dubna od 16:00 v prostorách tréninkového zázemí našeho hřiště (cca 100m za obcí směrem na Borovno). A máte-li chuť se dozvědět o naší práci více, můžete dorazit již 26. března od 14:00 do restaurace Pod Kokšínem, kde proběhne předsezónní setkání s rodiči a dětmi.

Děti budou v letošním roce rozděleny do tří výkonnostních skupin, jejichž tréninky probíhají podle pevného harmonogramu. Jako doplňkové aktivity letos opět proběhnou:

  • Pinďa Cup - turnaje pro nejmenší hráče po spřátelených plzeňských hřištích
  • Letní golfový tábor - 23. - 27.8., plný soutěží, tréninků, bojovek,...
  • Přípravný kemp reprezentace - pro zvané pokročilé hráče
  • Sobotní repre tour - pravidelné turnaje pro pokročilé hráče
  • Tréninky v tělocvičně - od října do června trénujeme každý čtvrtek 15:15 - 17:00 v tělocvičně ZŠ Spálené Poříčí
  • Kondiční tréninky - aby tělo přes zimu nelenivělo, každé pondělí od listopadu do března cvičíme a běháme

A na závěr trochu samochvály - v roce 2022 dosáhli hráči našeho klubu na 25 pódiových umístění v rámci soutěží České golfové federace. Kroužek při ZŠ Spálené Poříčí obsadil 2. místo celorepublikově v soutěži družstev v tělocvičnách ve SNAG variantě golfové hry. A stejné umístění jsme zopakovali i ve venkovním turnaji pořádaném při Czech Masters!

Naše práce s mládeží je realizována s podporou České golfové federace, Plzeňského kraje, města Spálené Poříčí a společnosti ALBI CZ. Děkujeme moc za podporu!

Najdete nás na sociálních sítích:
Volba jazyka:
crossmenumenu-circlecross-circle