Soustředění dospělé reprezentace

Ve dnech 8. – 9. dubna 2022 se uskutečnil historicky první tréninkový kemp reprezentace golfového klubu Hořehledy. Širší výběr reprezentantů, čítající 12 osob, se sešel v pátek 8.4.2022 v 15:00 v golfovém areálu PilsnerGolf Resortu Hořehledy, aby zde pod dohledem organizátora a hlavně kapitána reprezentace Pepy Majera absolvovali původně třídenní soustředění. Tréninkový program měl na starost hořehledský trenér a student druhé ročníku vzdělávacího programu PGA of Czech republic Jirka Šimonek.

Bohužel počasí našim reprezentantům moc nepřálo, a tak musel Jirka se svým programem výrazně experimentovat. Jelikož ihned po příjezdu všech účastníků kempu se nad Hořehledy spustil vytrvalý déšť, bylo rozhodnuto, že se páteční program krátké hry a puttování uskuteční v sálonku restaurace Pod Kokšínem. Improvizovaný prostor obsahoval 4 stanoviště - pětimetrový puttovací koberec s jamkou a rychlostí 11 stop, dvoumetrový puttovací koberec s vyvýšenou jamkou, za využití pomůcek pro trénink dětí SNAG Golf podložka a síť pro trénink pětimetrového chipu na terč a podložka simulující rough pro trénink krátkého pitche. Reprezentanti takto absolvovali celkem tříhodinový program ve tříčlenných skupinkách, kdy se střídali mezi jednotlivými stanovišti. Poslední hodinu vyplnila soutěž, při které bylo mnoho srandy a vítězem se nakonec stal kapitán Pepa Majer. Dle zákulisních informací šlo o opravdové vítězství a jeho finálový soupeř a nejmladší člen soustředění David Švajcr mu vítězství ani v nejmenším nedaroval. Po ukončení soutěže následovala večeře v restauraci Pod Kokšínem a ještě než vypukla volná zábava v podobě sledování druhého kola nejprestižnějšího turnaje PGA – Masters v Augastě, připravil si Jirka pro účastníky kempu strategii hry na Karlštejn, kde se bude v termínu 13. – 15.5.2022 účastnit naše reprezentace prvního kola druholigové soutěže ČGF.

I když předpověď počasí slibovala, že se sobotní program bude moci uskutečnit bez problémů, nebyl by to apríl, aby si pro organizátory nepřipravil další překvapení – ráno bylo hořehledské hřiště pokryto sněhem a i vzhledem k pátečnímu dešti byl na doporučení naší paní greenkeeperky Nadi program opět změněn. Zároveň došlo k úplnému zrušení nedělního programu, neboť musel být zrušen turnaj na počest našeho kamaráda a dlouholetého hořehledského patrona Jirky Holce, kterého se měli členové reprezentačního výběru také účastnit.

Po snídani proběhlo pravidlové okénko manažera PilsnerGolf resortu Hořehledy, ale pro tento moment hlavně rozhodčího ČGF Martina Kopčáka. Plánovaná hodina se nakonec protáhla na hodiny dvě a znovu se tak potvrdilo, že znalost pravidel je základem pro každého správného golfistu. Následovalo pilování plného švihu na drivingu, kde Jirka Šimonek uděloval členům reprezentace tipy na zpřesnění a konzistenci dlouhé hry. Po hodině usilovného tréninku byla trenérem vyhlášena soutěž spočívající v zasažení terče ve vzdálenosti 110 metrů. I když plná třetina trénujících zasáhla svými třemi pokusy daný terč, vítěz byl i tak bez roztřelu vyhlášen. Stal se jím Michal Vrba, dětský hořehledský trenér, který si všechny tři míčky seřadil vedle sebe a během 14 vteřin je setrvalým pohybem postupně odpálil do jednoho místa ve vzdálenosti pět metrů od středu terče! Jelikož do oběda zbyla ještě trocha času absolvovali účastníci soustředění ještě trénink třicetimetrového pitche a soutěž v dvanáctimetrovém chipu. Nejblíže jamce, i když blízko bylo mnoho ostatních, byl posilněn svým předchozím výkonem opět Michal Vrba.

Po výborném guláši v restauraci Pod Kokšínem se většina reprezentantů přesunula na poslední, původně neplánovanou, část soustředění – týmovou soutěž na indoor simulátoru. Tým ve složení Jirka Šimonek, David Švajcr, Míra Šperl, Láďa Holub a Pavel Mach zde v nelítostném souboji s plátnem a samozřejmě také se soupeřícím týmem ve složení Matěj Grim, Petr Břečka, Michal Vrba, Víťa Šklebený a Pepa Majer prohrál. Nejlepším výkonem se zde v jeho druhém domově blýskl Matěj Grim, který zahrál neuvěřitelných -6 na hřišti v Pebble Beach a prohánět by tak mohl klidně ty nejlepší v turnaji Pebble Beach Pro -Am na PGA tour. Následně proběhlo poslední slovo kapitána Pepy Majera, který poděkoval všem účastníkům. Nebyly by to ale naši reprezentanti, kdyby si ještě nedali jednu rozlučkovou soutěž na vedlejším propíchaném a zapískovaném greenu v jednom nejmenovaném resortu. Jirka Šimonek vybral 9 záludných jamek a vítězem se po velkém boji stal David Švajcr, který 9 jamek zaputtoval za 21 úderů, což byl skvělý výkon.

A to už byla skutečně poslední tečka za historicky prvním tréninkovým kempem širšího výběru reprezentace Golf Clubu Hořehledy, který si všichni velice pochvalovali a už nyní se těší na další soustředění.

Najdete nás na sociálních sítích:
Volba jazyka:
crossmenumenu-circlecross-circle