Stříbro pro Hořehledy ve SNAG golfu

V květnu letošního roku se družstvo ve složení Vojta VybíralBětka SochorováJulie Frisch a Petr Juráš kvalifikovalo do celorepublikového finále ve SNAG golfu (indoor varianta klasického golfu) z prvního místa. A zápas mezi 9ti nejlepšími týmy jsme měli šanci odehrát přímo na Albatrossu, v dějišti Czech Masters, v pátek 19. srpna.

Od České golfové federace jsme dostali hned ráno parádní týmová trička a po drobném rozehrání se rozlosovalo pořadí - vytáhli jsme si hned první hrací čas. Sice jsme neměli možnost okouknout, jak si s jamkami poradí soupeři, na druhou stranu jsme se tak moc nenervovali a za 45 minut jsme měli 9 jamek s improvizovanými překážkami za sebou. Celý tým je zvládl celkem za 116 ran.

Volný čas než dohrají ostatní jsme využili k okouknutí nejslavnějších hráčů planety přímo na hřišti. Měli jsme šanci pozorovat, jak hrají své rány Ian PoulterThomas Pieters nebo Rory Sabbatini - stříbrný olympijský medailista.

A po rychlém obědě už následovalo vyhlášení - náš výkon stačil na parádní druhé místo ze všech týmů z celé republiky, což zaslouží obrovský potlesk a uznání! Využil jsem tak příležitosti, abych se Julie (žačky ZŠ Spálené Poříčí) zeptal na pár otázek:

1. Jak dlouho hraješ golf a jak si se k němu dostala?

Golf hraji třetím rokem. Dostala jsem se k němu přes tebe (trenér Martin Kopčák), když si jednou přišel golf ukázat k nám do třídy a mluvil o kroužku v tělocvičně. Moc se mi to líbilo a přišla jsem si to zkusit a chytlo mne to. Nejdříve jsme trénovali v tělocvičně, ale to nejlepší přišlo na jaře, kdy si nás vzal na opravdové hřiště.

2. Co tě na golfu baví a co ti naopak přijde složité?

Nejvíce mne baví, že se hraje venku v přírodě. Ale hlavně to, že máme v Hořehledech skvělou partu. Společně trénujeme, podporujeme se, fandíme si. Ale zároveň se pošťuchujeme, provokujeme a společně se smějeme. A samozřejmě rádi vyhráváme! 

Nejsložitější mi přijde zopakovat ránu, která se mi povedla.

3. Jak si se dostala na finálový turnaj ve SNAG golfu?

Vyhrála jsem v klubové kvalifikaci. Společně s Vojtou, Bětkou a Petrem jsem zahrála nejlepší výsledek a ty jsi nás vybral do reprezentačního týmu, kde jsme pak v květnu zahráli nejlepší výsledek ze všech týmu v ČR a tím se kvalifikovali na Albatross z prvního místa.

4. Co se ti na turnaji líbilo a jak sis to užila? Líbila se ti i atmosféra velkého dospělého turnaje?

Užila jsem si to moc! Byla to moje první velká akce spojená s golfem, poprvé jsem viděla hrát profesionální golfisty na vlastní oči a super bylo, že po své hře se na nás přišli podívat a podepsali nám čepice i míčky. No a nejlepší nakonec - domů jsme se vrátili s úžasným stříbrným pohárem!

5. Co bys vzkázala spolužákům, co golf třeba neznají nebo neví, jak s ním začít?

Až Martin zase přijde do vaší třídy, ničeho se nebojte a pojďte to prostě zkusit!

Julie moc ti děkuji za odpovědi a přeji ti v golfu samou spoustu krásných ran!

Martin Kopčák

Děkuji moc dětem za jejich parádní výkon a skvělou reprezentaci klubu!

Najdete nás na sociálních sítích:
Volba jazyka:
crossmenumenu-circlecross-circle