Bronz pro Hořehledy ve SNAG golfu

V květnu letošního roku se družstvo ve složení Kryštof Kopčák, Vašek Žikeš, Adélka Vybíralová, Niky Šindelářová, Lea Křehlíková a Kryštof Krátký kvalifikovalo do celorepublikového finále ve SNAG golfu (indoor varianta klasického golfu) ze třetího místa. A zápas mezi nejlepšími týmy jsme měli šanci odehrát přímo na Albatrossu, v dějišti Czech Masters, v pátek 25. srpna 2023.

Z akce vzniklo parádní video!

Protože turnaj probíhal v termínu našeho hořehledského tábora, využili jsme příležitosti a odcestovali ku Praze v plné sestavě 23 účastníků. Udělali jsme tak našim i ostatním hráčům vskutku bouřlivou kulisu hodnou takového turnaje. Od České golfové federace jsme dostali hned ráno parádní týmová trička a po drobném rozehrání a prozkoumání hřiště se rozlosovalo pořadí - hrálo se dvoukolově ve dvojicích. Hřiště bylo velmi náročné a především druhé kolo svým nastavením otestovalo šikovnost všech hráčů až na samou dřeň.

Než se připravil vyhlašovací ceremoniál, měli jsme šanci k okouknutí nejslavnějších hráčů planety přímo na hřišti. A několik z těchto hráčů dorazilo i na autogramiádu, takže jsme si odnesli podpisy od nejlepších českých hráčů Luise Kleina či Jirky Zusky.

A po rychlém obědě už následovalo vyhlášení - náš výkon stačil na parádní třetí místo ze všech týmů z celé republiky, což zaslouží obrovský potlesk a uznání! Využil jsem tak příležitosti, abych se Kryštofa (žáka ZŠ Spálené Poříčí) zeptal na pár otázek:

1. Jak dlouho a proč hraješ golf?

Hraju ho od října 2022 v tělocvičně a od jara venku na hřišti a to proto, že jsi k nám na podzim přišel do školy golf ukázat a mě se to moc líbilo a rozhodl jsem se to zkusit.

2. Takže vlastně ani ne rok. Co si o golfu za tu dobu myslíš?

Než jsem to zkusil, myslel jsem si že je golf divnej. Ale jakmile jsem začas hrát, moc mě to začalo bavit a je to uplně normální sport, jako každej jinej.

3. Na největším turnaji v ČR jsi dosáhl na 3. místo, jak k tomu došlo?

Snažil jsem se co nejlépe hrát květnovou kvalifikaci u nás na hřišti v Hořehledech a povedlo se mi to. A tak jsem byl vybrán do reprezentačního týmu. A turnaj na Czech Masters mě moc bavil, bylo to super úžasný.

4. Je něco, co tě na tak velkém turnaji zaujalo a jak jsi se cítil?

Hrozně se mi líbilo vidět hrát velké hráče na dospělém hřišti. Všude byly kamery, všechno perfektně zorganizované a diváci a potichu sledovali každý úder hráčů. Bylo to hodně napínavé.

5. Kdybys měl něco o golfu vzkázat svým spolužákům a kamarádům?

Byl bych moc rád, kdyby sebrali odvahu a zkusili to. Měl bych tak víc kamarádů a mohli bychom hrát spolu.

Kryštofe moc děkuju za rozhovor a ať se golfu i v životě jen daří. 

A spolužáci i všichni ostatní mají příležitost buď 13. září dorazit na náš den Se školou na golf na hřiště k ZŠ Spálené Poříčí a nebo od 5. října začít chodit na pravidelný golfový kroužek!

Martin Kopčák

Děkuji moc dětem za jejich parádní výkon a skvělou reprezentaci klubu! Činnost hořehledské mládeže je realizována s podporou České golfové federace, Plzeňského kraje, města Spálené Poříčí. Děkujeme moc za podporu!

Najdete nás na sociálních sítích:
Volba jazyka:
crossmenumenu-circlecross-circle